Vooraankondiging boek ‘Slaaf van niets en niemand: hoe Gorgias taal en denken bevrijdde’ van Emanuel Rutten

Na de zomer zal het nieuwe boek van Emanuel Rutten verschijnen.

In Slaaf van niets en niemand: hoe Gorgias taal en denken bevrijdde neemt filosoof Emanuel Rutten ons mee op een fascinerende reis door het leven en het gedachtegoed van Gorgias, een veelzijdig en volgens Rutten zwaar onderschatte denker uit de klassieke oudheid.
Gorgias wordt door Plato weggezet als een kwaadaardige verleider en bedrieger, wat beslissend is geweest voor de geschiedenis van de westerse filosofie. Dit boek laat zien dat Plato’s veroordeling neerkomt op niets minder dan karaktermoord. Hiertoe onthult Rutten een diepgaand begrip van Gorgias als natuurfilosoof, als bevrijder van taal en denken, en als grondlegger van de woordkunst.
Rutten werpt een geheel nieuw licht op Gorgias. Gorgias wordt in zijn rechtmatige positie herstelt als een van de grootste denkers uit de geschiedenis van het westerse denken. Een “must-read” voor iedereen met belangstelling voor filosofie, retorica en het menselijk denk- en taalvermogen.

Houd onze website in de gaten voor updates!

Geplaatst in Centrum Èthos: Actuele Reflecties, Emanuel Rutten.