Emanuel Rutten spreekt Graham Harman tijdens Nacht van de Filosofie Amsterdam

Tijdens de recente Nacht van de Filosofie in Amsterdam ging Emanuel Rutten in gesprek met de Amerikaanse filosoof Graham Harman. Harman staat bekend als de grondlegger van de Object Oriented Ontology (OOO), een invloedrijke stroming binnen het hedendaagse speculatief realisme in de continentale wijsbegeerte. In dit boeiende gesprek heeft Emanuel Rutten twee aanpassingen voorgesteld voor Harmans “theory of everything”. De eerste aanpassing heeft betrekking op de epistemologie en richt zich op Harmans anti-correlationisme, waarover meer te lezen is via deze link. De tweede aanpassing betreft de ontologie en richt zich op Harmans universalisme, waarover meer te lezen is via deze link.

Meer informatie over de Nacht van de Filosofie vindt u op https://amsterdam.nachtvandefilosofie.org/

Geplaatst in Overig.