Onze studenten vormen een hechte groep. Er wordt samen gestudeerd, uitgegaan en gegeten. En vanuit studievereniging Thumos organiseren de studenten zelf allerlei activiteiten.

De staf organiseert jaarlijks het 'Ethos weekend', waarop de voltallige staf en studenten samen een weekend verblijven om met elkaar en met bijzondere gastsprekers te filosoferen. Bekijk hiernaast de foto's van het Ethos weekend 2017. 

Door de instroom van studenten te beperken is er ruimte voor persoonlijke begeleiding en contact. Zo houden we het niveau hoog.

Nieuwsgierig naar hoe de master er precies uitziet? Lees hier het stuk waarin een aantal studenten een boekje open doet over hun ervaringen! 

Een greep uit de studenten van de master Filosofie van Cultuur en Bestuur:

Eline

Eline de Jong combineert de master Filosofie van Cultuur en Bestuur met een master Applied Ethics (UU) en een master Journalistiek en Nieuwe Media (UL). Daarnaast is ze programmamaker en presentator van de filosofische talkshow De Idee. “Filosofie zou een aanvulling moeten zijn op élke master. Hoe kun je een organisatie runnen, een beleidsvraagstuk tackelen of wetenschappelijk onderzoek doen zonder bedreven te zijn in het stellen van de juiste vragen? Kritisch naar de ontwikkelingen om je heen kijken, zonder conservatief te zijn - dat is waar FCB ons in oefent. Van technologische innovaties tot populistische bewegingen, van secularisering tot globalisering: kennis van grote denkers helpt om deze kwesties te doorgronden en jouw visie hierop te ontwikkelen.”

Marthe

Marthe is student-assistent bij Centrum Èthos. Na de bachelor Politicologie heeft ze de master Environment and Resource Management gevolgd, die ze combineert met Filosofie van Cultuur en Bestuur. “FCB biedt me de mogelijkheid om grondig te reflecteren op duurzaamheidsvraagstukken. Nog te vaak worden premissen onbevraagd gelaten, terwijl de behoefte aan mensen met een duidelijk doordachte duurzaamheidsvisie toeneemt. Bij FCB kan ik mijn gedachten hierover vormgeven en ontwikkelen.”

Kurt

Kurt is aan Ethos verbonden als student-assistent. Naast de opleiding FCB heeft hij ook een master Journalistiek gevolgd. "Deze master FCB biedt een vocabulaire om de meest urgente vraagstukken van deze tijd vanuit een wijds, filosofisch kader te bevragen. We maken studie van de Grieken, maar kijken eveneens naar hedendaagse kwesties als globalisering, virtualisering en secularisatie."

Maxime

Maxime is student-assistent bij Centrum Ethos. Ze studeerde de bachelors Algemene cultuurwetenschappen (UvA) en Kunst en Economie (HKU). Naast de master FCB volgt ze nu de master Kunst, cultuur en politiek aan de UvA. Maxime liep vanuit FCB stage bij Boom uitgevers Amsterdam en werkte mee aan de vertaling van Oswald Spenglers 'De ondergang van het Avondland'.

Alexander

Alexander combineert de master Filosofie van Cultuur en Bestuur met een tweede master Bestuurskunde. Naast zijn studie is hij werkzaam in het Research-team van Dasym. Op 12 oktober 2016 schreef hij samen met Nora Neuteboom een artikel over populisme in het Financieel Dagblad. Klik hier om het artikel te lezen:

Ditte

Ditte werkt als Communitymanager van de Start Up Campus Haarlem op de hogeschool Inholland Haarlem. De master FCB combineert ze met de master Business Administration – Leadership & Changemangement. “Binnen de hogeschool ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een onderwijsprogramma voor studentondernemers. Met de masterstudie FCB leer ik ontwikkelingen van mensen en organisaties, in deze snel veranderende maatschappij, beter te begrijpen. Deze inzichten helpen mij om na te denken over wat werkelijk nodig is voor de vorming van studentondernemers.” Lees hier een interview met Ditte over haar werk: