Ad Verbrugge co-auteur stuk Volkskrant: Verengelsing is geen geneuzel

De Volkskrant | Ad Verbrugge | 28 november | In een opiniestuk in De Volkskrant richt Ad Verbrugge zich samen met Annette de Groot, Erik Jurgens en Jean Pierre Rawie tot minister Van Engelshoven. Het is zorgelijk dat zij de teloorgang van het Nederlands in het hoger onderwijs bagatelliseert, zo stellen zij. Daarmee legitimeert zij de stap van met name universiteit om in rap tempo opleiding alleen nog maar in het Engels aan te bieden. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs, en zorgt ervoor dat het uitdrukkings- en begripsvermogen van Nederlandse studenten blijft steken op VWO-niveau.

Verbrugge doet samen met de andere auteurs dan ook een dringende oproep aan Van Engelshoven: “Minister, stap in de tuinklompen en ga die inheemse sierplant, onze taal, naar behoren verzorgen!” Lees hier het stuk terug.

Geplaatst in Ad Verbrugge en getagd met .