Nieuw boek “Capitalism Reconnected” door Jan Peter Balkenende en Govert Buijs overhandigd aan Roberta Metsola

Op donderdag 30 november is in Brussel het boek “Capitalism Reconnected. Toward a Sustainable, Inclusive and Innovative Market Economy in Europe” aangeboden aan de Voorzitter van het Europese Parlement, Roberta Metsola.

In Capitalism Reconnected brengen Balkenende en Buijs de belangrijkste inzichten van dit nieuwe denken bij elkaar en plaatsen de vernieuwing van de economie in de bredere context van maatschappelijke, geopolitieke en geo-economische ontwikkelingen. Het boek begint met een deel ‘Diagnose’, daarna volgen delen over de ‘Missie’ van Europa, en een deel ‘Geopolitiek’. Afgesloten wordt met aanbevelingen.

Meer informatie: Overhandiging nieuw boek Jan Peter Balkenende & Govert Buijs aan Roberta Metsola – Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl)

Bekijk hier de video van de overhandiging: European Parliament Webstreaming page (europa.eu)


Geplaatst in Centrum Èthos: Actuele Reflecties, Govert Buijs.