Stichting Beroepseer start onderzoek naar ambtelijk vakmanschap

Directeur van Stichting Beroepseer Thijs Jansen spreekt zich op nu.nl uit over de lastige positie waarin ambtenaren zich bevinden: “Sinds het toeslagenschandaal zijn ambtenaren een sitting duck geworden. Iedereen mag op ze schieten, maar ze kunnen zich niet publiekelijk verweren. Politici nemen de verdediging van ambtenaren nauwelijks op zich, terwijl ambtenaren door diezelfde politici vaak gedwongen zijn om onmogelijk beleid uit te voeren.” Lees het gehele artikel rondom de beeldvorming met betrekking tot ambtenaren. 

Stichting Beroepseer is recent gestart met een onderzoek naar ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’ De centrale vraag van het onderzoek luidt: Welke voorzieningen zijn er nodig om ambtelijk vakmanschap in de praktijk te ontwikkelen en beschermen? Om dat te onderzoeken wordt ambtenaren gevraagd hun perspectief te delen, dat kan via deze vragenlijst.

Gestart: Onderzoek naar ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’

Geplaatst in Thijs Jansen.