22 mei: Boekaanbieding 2e druk ‘Waartoe is Nederland op aarde?’ aan vicepremier Carola Schouten in Mauritshuis

Op 22 mei zal het boek ‘Waartoe is Nederland op aarde?’ aangeboden worden aan het Nederlandse kabinet, in de persoon van minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en tevens vicepremier Carola Schouten.

Daarbij zal een uitvoerige reflectie op de thematiek van het boek gegeven worden door prof. dr. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Het publiek wordt tevens uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek. Na afloop wordt u een borrel aangeboden.

Waartoe is Nederland op aarde?’ dat eerder dit voorjaar verscheen, beoogt een academisch-geëngageerde bijdrage te leveren aan een momenteel turbulent debat. Terwijl Europese integratie en globalisering plaatsvinden, komt er tegelijk een nieuwe aandacht voor het eigene van landen. Dit boek beoogt in dit spanningsveld een grondig bereflecteerde positie in te nemen, voorbij de clichés.

Waartoe is Nederland op aarde?’ staat onder redactie van Gabriël van den Brink en is een publicatie van het Centrum Èthos, een centrum voor onderwijs, onderzoek en debat over maatschappelijke transformaties aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Auteurs zijn onder meer Ad Verbrugge, Haroon Sheikh, Govert Buijs, Heidi de Mare, Steven de Waal, terwijl er commentaren zijn opgenomen van deskundigen op diverse maatschappelijke terreinen zoals Halleh Gorashi, Monique Kremer, Corien Prins, Louis Gunning, Marjan Minnesma.

Programma

16:30 Inloop

17:00 Welkomstwoord door prof. dr. Gabriel van den Brink

17:10 Boekaanbieding aan vicepremier Carola Schouten door dr. Haroon Sheikh

17:30 Uitvoerige reflectie door prof. dr. Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau)

18:15 Open discussie met het publiek

18:45 Slotwoord door dr. Ad Verbrugge

19:00 Borrel

 

U kunt zich hier aanmelden voor het evenement:

 

Eventbrite - Boekaanbieding 'Waartoe is Nederland op aarde?'

 

 

 

Geplaatst in Ad Verbrugge, Gabriël van den Brink, Govert Buijs, Haroon Sheikh, Jelle van Baardewijk, Overig.