Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofisch Gesprek op de Zuidas met Arnoud Boot

27 september 2018 @ 16:00 - 17:30

Tien jaar geleden ontplofte de bom onder het mondiale financiële systeem. Banken bleken too big too fail en moesten door overheden wereldwijd gered worden. De bankrentes maakten een historische duikvlucht en economieën kwamen tot stilstand. Ook in andere instituties, zoals universiteiten en markautoriteiten, werd de boel flink opgeschud.

De crisis heeft er mede voor gezorgd dat economen tot op de dag van vandaag worstelen met fundamentele vragen over hun vakgebied. Financiële autoriteiten proberen na de crisis opnieuw grip te krijgen op de steeds groter wordende geldstromen die dagelijks door het financieel systeem razen.

Professor Corporate Finance en Financiële Markten (UvA) en voorzitter van de Bankraad van De Nederlandse Bank Arnoud Boot is te gast in De Nieuwe Poort in de reeks Filosofisch Gesprek op de Zuidas. Boot zal samen met de panelleden van Centrum Èthos  verkennen hoe ons financieel stelsel er vandaag de dag voorstaat. Wat hebben we geleerd van de crisis? Welke nieuwe gevaren doen zich voor aan de horizon? Wat is de rol van het financieel systeem in deze tijd? De middag zal worden gepresenteerd door Paul van Liempt.

Aanmelden kan via centrum.ethos@vu.nl.

Gegevens

Datum:
27 september 2018
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,

Locatie

De Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2
Amsterdam,
+ Google Maps