Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Europa: Eén jaar na de inval in Oekraïne

22 februari 2023 @ 18:45 - 21:30

Op woensdagavond 22 februari van 18:45-21:30 organiseert Centrum Èthos een avond over de geopolitieke actualiteit ter ere van de bundel ‘Ontwaken uit de geopolitieke sluimer: De herpositionering van Europa in een woelige wereld’.

Daarbij kunnen we niet voorbijgaan aan het feit dat op 24 februari 2022 Rusland binnenviel in Oekraïne en onze wereld sinds die dag radicaal is veranderd. Op deze avond brengen we toonaangevende denkers over de geopolitieke actualiteit samen met geïnteresseerde bestuurders en jonge professionals uit het bedrijfsleven en bestuur.

Sprekers zijn onder andere Haroon Sheikh, filosoof en hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies aan de Vrije Universiteit en Anna van Zoest, directeur van de Atlantische Commissie.

Daarnaast zijn er reacties van Afke Groen, directeur van de Mr. Hans van Mierlostichting (D66) en Trineke Palm, directeur van het Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie en Gerben Fennema (student Filosofie van Cultuur en Bestuur).

De sprekers zullen in een korte reflectie ingaan op de actuele geopolitieke situatie van Europa, de verschenen bundel en vervolgens in gesprek treden met het publiek.

Filosoof Ad Verbrugge zal als gespreksleider de avond in goede banen leiden.

Het is mogelijk op de avond de bundel ‘Ontwaken uit de geopolitieke sluimer’ met korting aan te schaffen.

Koop hier je tickets of meld je aan!

Mede mogelijk gemaakt door: Het Thijmgenootschap, CLUE+ en Filosofische School Nederland.

Gegevens

Datum:
22 februari 2023
Tijd:
18:45 - 21:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-europa-een-jaar-na-de-inval-in-oekraine-523677582747

Locatie

Auditorium, Symphonygebouw
Gustav Mahlerplein 3
Amsterdam,
+ Google Maps