Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bestaat God? Lezing door Emanuel Rutten

19 april 2017 @ 18:15 - 20:45

Geloven in God, zo vanzelfsprekend lijkt het wel. Vele gelovigen staan er nooit bij stil waarom God eigenlijk zou bestaan. Ondanks we vaak redelijke en empirische onderbouwingen kunnen geven voor vele van onze overtuigingen, is dit vaak niet het geval bij het bestaan van God. Is ‘geloof’ niet een gevoel? Daar komt toch geen rede of wetenschap aan te pas? Is het überhaupt wel mogelijk om een redelijke onderbouwing te geven voor Gods bestaan? Deze vragen dwalen zowel bij niet-gelovigen als gelovigen door het hoofd. Daarom organiseren we in samenwerking met studentenverenigingen CSFR en Awaz op woensdagavond 19 april een lezing over Gods bestaan door Emanuel Rutten.

Emanuel Rutten is een Nederlandse wiskundige en filosoof aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij heeft onder andere een boek geschreven over Godsargumenten. Tijdens de lezing zal Rutten beargumenteren dat het geloof in God de meest redelijke positie betreft. Hij zal hierbij gebruikmaken van drie argumenten: het kosmologisch argument, het ‘fine-tuning’ argument en het modaal-epistemisch argument.

Ben jij van mening dat het bestaan van God niet redelijk onderbouwd kan worden of dat geloof het raadplegen van zowel de rede als de wetenschap uitsluit? Dan is dit de ultieme kans om je tegenargumenten uit te wisselen met een echte kenner op dit gebied!

Gegevens

Datum:
19 april 2017
Tijd:
18:15 - 20:45

Locatie

Erasmusgebouw 2.50
Erasmusplein 1
Nijmegen, 6525 HT
+ Google Maps