Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Meeloopcolleges

5 februari 2019 - 13 juni 2019

Binnenkort is er bij de master Filosofie van Cultuur en Bestuur de mogelijkheid om mee te lopen bij verschillende colleges. De hiervoor aangewezen data zijn:

  • Dinsdag 5 februari van 16.00 tot 17.45 uur: Filosofisch Actueel Gesprek, een interactief college waarin de docenten van de opleiding in gesprek gaan met de studenten over hun gedachtes over de film/documentaire The Facebook Dilemma. Tijdens dit gesprek worden de deelnemers in groepen opgedeeld, waardoor iedereen wordt gestimuleerd actief deel te nemen aan de discussie. Dit gesprek zal plaatsvinden bij 3D@VU, naast de Spar op de campus van de VU.
  • Dinsdag 5 februari van 19.00 tot 22.00 uur te HG02A24: een college van Ad Verbrugge in de collegereeks voor het vak Symbolisch Leven. Filosoof Verbrugge zal tijdens dit college ingaan op de hedendaagse rol van voor-moderne symboliek aan de hand van Joseph Campbells Book of Signs en Wolfram van Eschenbachs Parzival.
  • Donderdag 7 februari van 19.00 tot 22.00 uur te HG08A20: een college van Gabriël van den Brink in de collegereeks van het vak Lijnen van een Filosofische Bestuurskunde. Filosoof Van den Brink zal vanuit verschillende perspectieven proberen een helder raamwerk te formuleren over de spanning tussen onze menselijke natuur als product van een lange evolutionaire voorgeschiedenis enerzijds en de dynamiek van de moderne samenleving anderzijds.
  • Dinsdag 5 maart van 19.00 tot 22.00 uur teHG08A20 HG02A24: een college van Emanuel Rutten in de collegereeks voor het vak Symbolisch Leven. Filosoof Rutten zal gedurende dit college de vraag stellen naar de relatie tussen mens en wereld. Deze relatie zal geduid worden vanuit denkers als Heidegger en Agamben.
  • Dinsdag 16 april van 19.00 tot 22.00 uur te HG02A24: een college van Haroon Sheikh in de collegereeks voor het vak Symbolisch Leven. Filosoof Sheikh zal zich in dit college richten op hoe cultuur zich verhoudt tot techniek. Onder andere denkers als Bruno Latour en Don Ihde zullen bij deze bespreking aan bod komen.
  • Donderdag 13 juni van 16:30 tot 18:00: Filosofisch Gesprek op de Zuidas, een interactief en openbaar college waarin de docenten en studenten van de opleiding in gesprek gaan met een gast. Ditmaal zal professor Annelies Huygen (UvA), specialist op het gebied van regulering van energiemarkten, de gastspreker zijn.

Heb je interesse om bij één of meerdere van deze bijeenkomsten te zijn of heb je behoefte aan meer informatie? Stuur dan een bericht met je vraag aan centrum.ethos@vu.nl.

Gegevens

Begin:
5 februari 2019
Einde:
13 juni 2019