Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofisch Gesprek Zuidas met Paul Scheffer ( tevens meeloop-college)

5 april 2018 @ 16:30 - 18:00

Prof. dr. Paul Scheffer is te gast in de Nieuwe Poort in het kader van de programmareeks Filosofisch Gesprek op de Zuidas. In reactie op het recent verschenen boek Waartoe is Nederland op
aarde? (vanuit Centrum Èthos aan de Vrije Universiteit en FreedomLab) zal professor Scheffer een korte voordracht geven over de Nederlandse identiteit, om vervolgens onder leiding van journalist Paul van Liempt en filosoof Ad Verbrugge in gesprek te gaan met de staf en de studenten van de masteropleiding Filosofie van Cultuur en Bestuur (FCB) van de VU. Ook het publiek krijgt gelegenheid om aan het gesprek deel te nemen.

In de reeks Filosofisch Gesprek op de Zuidas worden managers, studenten en docenten die interesse hebben in de wereld van morgen bij elkaar gebracht om met elkaar het gesprek aan te gaan over prangende maatschappelijke thema’s. Op initiatief van VU-filosofen Ad Verbrugge en Govert Buijs wordt deze reeks verzorgd in samenwerking met verschillende partners: Centrum Èthos en de master Filosofie van Cultuur en Bestuur (VU), De Nieuwe Poort, Filosofische School Nederland, Voor de Ommekeer en Management Team.

Toegang gratis. Aanmelden via http://denieuwepoort.org

Het Filosofisch Gesprek op de Zuidas vormt een van de programmaonderdelen van Voor de Ommekeer – gesprekken over een wereld in verandering. Het zal worden opgenomen en worden uitgezonden op Voor de Ommekeer TV (VDOtv).

NB: Studenten die interesse hebben om mee te lopen met het college ‘Filosofisch actueel maatschappelijk gesprek’ zijn welkom om aan te schuiven bij deze bijeenkomst. Voor hen geldt dat zij zich aan kunnen melden via centrum.ethos@vu.nl.

Bekijk de officiële uitnodiging voor Filosofisch Gesprek op de Zuidas.

Gegevens

Datum:
5 april 2018
Tijd:
16:30 - 18:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

De Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2
Amsterdam,
+ Google Maps