Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofisch gesprek op de Zuidas met Pieter Cobelens

21 juni 2018 @ 16:30 - 18:00

Generaal-Majoor b.d. dr. Pieter Cobelens is te gast in de Nieuwe Poort in het kader van de reeks Filosofisch Gesprek op de Zuidas. Deze middag gaat het gesprek over digitale dreigingen en de manier waarop overheidsinstanties, het bedrijfsleven en de individuele persoon hiermee omgaan. Cybersecurity zal in het gesprek centraal staan, ingebed in een bredere thematiek van digitalisering, globalisering, en de toenemende invloed van krachtige informatiestromen op ons dagelijkse leven. Onder leiding van journalist Paul van Liempt en filosoof Ad Verbrugge gaan de staf van Centrum Èthos en de studenten van de masteropleiding Filosofie van Cultuur en Bestuur (VU) met Pieter Cobelens in gesprek. Ook het publiek krijgt gelegenheid aan het gesprek deel te nemen.

In de reeks Filosofisch Gesprek op de Zuidas worden managers, studenten en docenten die interesse hebben in de wereld van morgen bij elkaar gebracht om met elkaar het gesprek aan te gaan over prangende maatschappelijke thema’s. Op initiatief van VU-filosofen Ad Verbrugge en Govert Buijs wordt deze reeks verzorgd in samenwerking met verschillende partners: Centrum Èthos en de master Filosofie van Cultuur en Bestuur (VU), De Nieuwe Poort, Filosofische School Nederland, Voor de Ommekeer en Management Team.

Toegang gratis. Aanmelden via centrum.ethos@vu.nl.

Het Filosofisch Gesprek op de Zuidas vormt een van de programmaonderdelen van Voor de Ommekeer – gesprekken over een wereld in verandering. Het zal worden opgenomen en worden uitgezonden op Voor de Ommekeer TV (VDOtv).

NB: Studenten die interesse hebben om mee te lopen met het college ‘Filosofisch actueel maatschappelijk gesprek’ zijn welkom om aan te schuiven bij deze bijeenkomst. Voor hen geldt dat zij zich aan kunnen melden via centrum.ethos@vu.nl.

Gegevens

Datum:
21 juni 2018
Tijd:
16:30 - 18:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

De Nieuwe Poort
Claude Debussylaan 2
Amsterdam,
+ Google Maps