Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Debat – Stikstof, natuur en boerenprotesten 

29 november 2022 @ 20:00 - 22:00

Hoe vergroten we het wederzijds begrip tussen stad en platteland?

De boerenprotesten illustreren de groeiende afstand tussen stadsbewoners en burgers uit landelijke gebieden. Wat vertellen deze protestacties ons over de kloof tussen stad en platteland? Wat betekent dit voor de Nederlandse samenleving? En wat gebeurt er in het gesprek tussen de boer en de overheid?

Op dinsdag 29 november organiseert de Raad voor het Openbaar Bestuur een debatavond in Deventer waar verschillende experts hierover met elkaar in gesprek gaan.

Sprekers
Ad Verbrugge (Filosoof), Noëlle Aerts (Hoogleraar Institute for Science in Society Radboud Universiteit), Geertjan Kloosterboer (Boer met een mening), Karel Smouter (Journalist) en Katrien Termeer (lid Raad voor het Openbaar Bestuur).

Maand van het Gezag
Dit debat is onderdeel van de ‘Maand van het Gezag’. Hiermee wil de ROB een opmaat geven voor het democratische debat over gezag en bestuurders en burgers activeren om er mee aan de slag te gaan en deze agenda verder vorm te geven. Tijdens deze maand zullen we verschillende studies over het gezag van de overheid naar buiten brengen, waaronder het reeds verschenen signalement Gezag herwinnen, een essay en een studie naar praktijkcasussen. Ook publiceren we diverse blogs en podcasts en organiseren we verschillende bijeenkomsten. Meer informatie vindt u hier.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 29 november 2022
  • Tijd: 20.00-22.00 uur
  • Locatie: MIMIK in Deventer

Entree: tickets zijn verkrijgbaar via MIMIK

Gegevens

Datum:
29 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.mimik.nl/agenda/de-belofte-maand-van-het-gezag