Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Brainwash Festival: Centrum Ethos programma

28 oktober 2017

€45,00

Op 28 oktober aanstaande vindt het jaarlijkse Brainwash Festival plaats. Ook dit jaar zal Centrum Ethos weer twee programmaonderdelen verzorgen:

18:00-18:40 @ Frascati 1: Waartoe is Nederland op aarde?
Na een lange periode van globalisering zien we opnieuw de relevantie van regionale en nationale grenzen. De overwinning van Trump en de Brexit maken duidelijk dat landen zich ook kunnen terugtrekken uit internationale verbanden. Wat zou vanuit een cultuurfilosofisch perspectief gezegd kunnen worden over de rol van Nederland in de nieuwe wereld? Hoe kunnen we zinvol spreken over Nederlandse tradities en waarden zonder te vervallen tot een vlak nationalisme? Nederland heeft zich lange tijd als gidsland opgeworpen, zowel economisch en morele zin. Wat zou nu de gidsrol van Nederland kunnen zijn? Tijdens deze bijeenkomst gaan Ad Verbrugge, Gabriel van den Brink en Martin Sommer met elkaar in gesprek over de specifieke krachtbronnen die Nederland heeft om zich te handhaven in een globaliserende wereld. De filosofische aftrap voor deze bijeenkomst wordt verzorgd door Haroon Sheikh.
Sprekers: Gabriel van den Brink, Ad Verbrugge, Martin Sommer, Haroon Sheikh.

19:10-19:50 @ Frascati 1: Identiteit en gender
In het publieke debat is er een steeds fellere discussie over identiteit waarin de biologisch-lichamelijke kant van het leven deel van de inzet is. Hoe moet het verwijt van discriminatie op basis van lichamelijke kenmerken worden geïnterpreteerd? Op dit punt zijn er overeenkomsten tussen het debat over zwarte piet en gender (de LGHBT-beweging). Wat betekent onze sterk lichamelijk georiënteerde identiteitservaring en -opvatting? Wat is de filosofische rechtvaardiging van identiteit die aan lichamelijke kenmerken wordt opgehangen?
Sprekers: Ad Verbrugge, Jelle van Baardewijk, Linda Duis

Gegevens

Datum:
28 oktober 2017
Kosten:
€45,00
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
Website:
https://brainwashfestival.nl/

Organisator

Brainwash Festival
Website:
https://brainwashfestival.nl/

Locatie

Amsterdam